Fortet och de mycket vackra havelis som byggdes kring Jaisalmer är magnifika, verkligen. Tyvärr finns det massor av krimskrams-försäljare på gatorna i den gamla staden, vilket förstör lite av stämningen. Den ena fasadern är vackrare än den andra så tillslut märker man inte av dem.

Nära Jaisalmer ligger öknen Sam, där det finns sanddyner. Här finns det flera tältläger byggda efter varann, så det känns lite som en turistfälla. De flesta tar en tur på kamel och jag likaså. En pojke på 14 år leder den kamel jag rider på och släpper den kamelen som de andra i resesällskapet sitter på och deras kamel börja galoppera iväg! Men de blev fort kamelförarspecialister och lyckades styra upp kamelen! Skrattade gott!

Den största sanddynen är inte långt bort och full av lokala indiska turister. Turen är kanske inte så unik i sitt slag, lite känslan av ”turistfälla” men är ändå ganska mysig. Vi kliver av en stund och ser på den vackra solnedgången. Det kör förbi några 4 hjulsdrivna bilar med skrikande lokala turister, i full fart, som förstör känslan av harmoni och lugn! Men alla har rätt att vara här och vi har alla olika uppfattningar om hur en sådan här tur ska genomföras, jag vill ha lugn och ro, andra vill ha ”party” och skrika sig hesa…

Kamelpojken är så söt, fascinerad av de yngre barnen i resesällskapet förstås. Han kan några ord engelska. Hans liv är att vara kamelförare, han är analfabet.

Kvällarna i öknen kan vara ganska kyliga, så tänk på att det blir mycket kyligt på kvällen även i tältet. Ta med varma kläder och kanske tunna dunjackor. Sedan på dagen är det varmt och skönt.

Musiker och dansare finns på plats här i tältcampen eftermiddagen. Skrikiga sånger på för hög volym!! Det hela är ganska komiskt och vi bara skrattar! Servicen är annorlunda, inget toapapper, hål i lakan, läckande toa, varm öl, tafatta servitörer som stirrar men samtidigt är så gulliga och vänliga…. Matsalen är steril, med lysrör i taket. Noll mysfaktor! Maten är enkel men underbart god!! Vi jagar myggor innan läggdags och avslutar med att sätta på fläkten som bara har on/ off- knapp och vi blåser nästan bort, men slipper myggorna!!

Kyligt på morgonen med ett underbart vackert ljus som det alltid är i öknen. Nu är det bara att njuta av tystnaden, äntligen!