Braham som grundade hinduismen, tappade ett lotusblad från sin blomma från himmelen där han befann sig. Han letade överallt och fann bladet i Pushkar. Han hämtade det vid fullmånen i november. Därför är det en stor känd hinduisk festival här.

På senare år har man börjat sälja och byta varor med varann. En enorm kamelmarknad har vuxit fram som är världskänd. Den största i världen sägs det. Man har kameltävlingar, man väljer Mister and Miss Rajasthan och höjdpunkten är när den person med den största och tjusigaste mustaschen i Rajasthan koras. Det är mycket svårt att hitta hotell här under den perioden.

I Pushkar finns det dessutom massor av ”hippies” från världens alla hörn som man inte ser på andra ställen i Rajasthan.

Jag måste ta av mig skorna och lägga kameran i en ”safe” i en affär, precis utanför templet, då jag ska besöka det heligaste tempel av alla för alla hinduer i världen – Brahman templet! Endast här finns ett tempel för brahmanen.

Templet är i vit marmor med massor av inskriptioner från alla donatorer. Vi står i kö för att se statyn och lämna offergåvor och få lite anis godis av en präst. Efteråt ska man gå runt templet 7 gånger.

Går ned till den stora konstgjorda vattenbassängen. Otroligt vackert! Berg runt omkring och alla vita byggnader som ger ett vackert ljus.

Det ska finnas 52 olika kast i Indien (förutom alla under-kaster). Samtliga har en egen präst och de finns representerade vid kajen med trapporna (sk ghats) under festivalen/marknaden. Då är det tusentals människor som är här, badar, ber, och ser de religiösa ”aarti” – ceremonierna. Nu är det fick helt tomt.

Vi går på ”trapporna” lite ovanför eftersom om man går nere vid vattnet måste man ta av skorna och det är så hett på stenarna. Kommer fram till hotell ”Pushkar palace” där vi äter lunch i ett litet ganska mörkt rum. Men det finns små fönster och inredningen är i gammal brittisk-viktoriansk stil. Som svensk tycker man att det är konstigt att inte  sitta utomhus, men här är ju solen bara ett problem, man gör allt för att slippa ute sitta i solen. Även när det inte så varmt.

Hotellet och restaurangen är lite slitet, men gulligt. Utsikten är fantastiskt vacker när man går upp några trappor!! Absolut värt att ses!